7.SINIF 2.ÜNİTE BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER (KONULAR VE SORULAR)

Tarih: 12:09 Kategori: , , , , , Yorum: Yorum Yap
7.SINIF 2.ÜNİTE BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER (KONULAR VE SORULAR)

İçinde en az bir bilinmeyen ve işlem bulunan ifadelere cebirsel ifadeler denir. Cebirsel ifadelerde kullanılan harşere değişken, denklemlerde kullanılan harşere de bilinmeyenadı verilir.
Eşit kollu bir terazinin her iki kefesindeki ağırlıklar eşit ise terazi dengede olur. Terazinin her iki tarafında farklı cebirsel ifadeler olsun. Bu ifadeler eşit ağırlıkta ise terazi dengede olur.
ÖR: 3kg elma=10 adet elma olsun.
        3kg karpuz= 1 adet karpuz olsun.
Sonuç:10adet elma =1 adet karpuz   (Ağırlık olarak)
NOT:Terazinin her iki tarafına aynı miktarda ağırlık eklemek veya çıkartmak terazinin dengesini bozmaz. Yani eşitlik değişmez.
ÖR:
ÖR:
                 
 
Problemler

ÖR: Semra, ilk gün kitabının 13 sayfasını okudu. Sonraki 5 gün boyunca her gün eşit miktarda sayfa okudu. 6 gün sonunda 158 sayfalık kitabını bitiren Semra'nın ilk günden sonraki günler kaçar sayfa kitap okuduğunu denklem kurarak bulunuz.
Sonraki her gün için x sayfadan 5x sayfa okur.
5x+13=158
5x+13-13=158-13                            5x=145
5x:5=145:5 ise   x=29 olur.

ÖR:
4.Bir koşucu, belli bir sürede kaç metre koştuğunu merak ediyor. Aynı gün, belli bir süre tutarak 3 kere koşuyor. Her koşusunda aynı sürede kaç metre koştuğunu kaydediyor ve her koşunun bir önceki koşudan 15,5 m daha fazla olduğunu görüyor. Koşucu, 3 koşu sonunda toplam 247,5 m koştuğuna göre son koşuda kaç metre koşmuştur?
5.Aralarında üçer yaş fark bulunan kardeşlerin yaşlarının toplamı 99 olduğuna göre en büyük kardeşin yaşını denklem kurarak bulunuz.
DAHA FAZLA SORU VE KONU İÇERİĞİ İÇİN LÜTFEN  TIKLAYIN.
BU KONUYU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar:

  1. TYT Matematik dersinin temeli olan fonksiyonlardan sonra denklemler önemli bir yer oluşturmaktadır. Ünite ile ilgili söylememiz gereken ilk şey, konunun kesinlikle tüm sayısal derslerde karşımıza çıkabileceğidir. Bunun yanı sıra iktisat, mühendislik, mimarlık ve benzer onlarca bölüm – fakültede okumak isteyen öğrenciler bu konu ile sık sık karşılaşacaktır. Sizlere tyt matematik 2. dereceden denklemler konu anlatımı hakkında detayları en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. tyt matematik 2. dereceden denklemler

    YanıtlaSil